MEĐUNARODNI STRIP-NATJEČAJ 2019., “Ptičice u mreži”

Ptičice su djeca. Mreža je Internet. Jesu li djeca i mladi žrtve ovisnosti i nasilja na Internetu?

 

Učenice i učenici osnovnih škola:

Nacrtajte strip od 1 do 12 strana, likovnom tehnikom i na formatu papira kojem želite, na temu prevencije ovisnosti i nasilja na internetu među djecom i mladima. U ideji za strip, kao mentori vam mogu pomoći nastavnici i stručni suradnici u školi, vaši roditelji i prijatelji.

Na www.stripos.hr je knjiga Ptičice u mreži, besplatna za čitanje i download, koja sadrži pet priča koje smo osmislili na ovu temu. Koristite je u vašem radu, slobodno precrtavajte, ili još bolje, ispričajte nam kroz strip vaše životne priče.

Budite hrabri i iskreni mladi ljudi, i zajedno pokušajmo preventivno utjecati na ovisnost i nasilje na internetu među djecom i mladima. Prevencija je unaprijed zaustaviti loše situacije.

Radove šaljite poštom do 28. 11. 2019., na adresu „Osnovna škola Antun i Stjepan Radić Gunja, Miroslava Krleže 2, 32260 Gunja, Republika Hrvatska“. Radovi se ne vraćaju, pa možete slati i kopije.

U školi u Gunji, 29. – 30. 11. 2019. će se održati manifestacija 4. Festival dječjeg stripa „Ptičice u mreži“, Gunja 2019., na kojoj ćemo po hodnicima škole postaviti sve vaše pristigle radove. Profesionalni strip-crtači iz više zemalja održati će dvodnevne radionice crtanja stripa, na koje ste pozvani svi koji možete doći.

Izabrat ćemo 30-ak najboljih stripova koje ćemo tiskati u zbornik radova. Do kraja školske godine, Svi učesnici dobiti će na e-adrese škola zahvalnice u pdf formatu, a autori i mentori izabranih radova, zbornik poštom u škole. Tijekom vremena potruditi ćemo se i izložiti radove na više mjesta, u školama i knjižnicama.

 

Organizatori:

Udruga ljubitelja stripova StripOs, Osijek, Ministarstvo kulture RH, Osnovna škola „Antun i Stjepan Radić“ Gunja

Info:

stripos.hr@gmail.com

facebook stripos

www.stripos.hr

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this